Länkkärin Citymarket myy yli 5,5-prosenttista olutta ensimmäisenä ruokakauppana Suomessa


Nyt sitä saa! Nimittäin yli 5,5-prosenttista olutta ruokakaupasta. Turun Länsikeskuksen K-Citymarketin pienpanimo lanseerasi historiallisen seitsemänprosenttisen Dalskär Double IPA -oluen.


Länkkärin Citymarketilla on kaupan sisällä ravintolatoiminnan yhteydessä oma pienpanimo, Food Factory Brewery. Panimon uusimmalle tulokkaalle, Dalskär Double IPAlle, on myönnetty käsityöläispanimon vähittäismyyntilupa, joka mahdollistaa alkoholipitoisuudeltaan maksimissaan 12-prosenttisten panimotuotteiden myynnin.

 

”Kyseessä on perinteinen west coast -tyylinen IPA. Väriltään se on punertavan tumma. Hedelmäinen olut, missä on hieman karamellisuutta. Siinä maistuu myös hyvä mallasrunko”, oluen suunnitellut panimomestari Eemeli Tuhkanen kuvailee.

 

Dalskär Double IPAn nimi juontaa juurensa Turun saaristoon, josta on ammennettu inspiraatiota myös muun muassa kaupan sisustukseen. Tammikuussa panimo julkaisi niin ikään saaristolaisuutta huokuvat oluet, Högsora Hefen ja Gullkrona Brown Alen. Molemmat olivat julkaisupäivänään kaupan myydyimmät yksittäiset panimotuotteet, ja hiivatietoiset asiakkaat ovat ottaneet oluet positiivisesti vastaan.

 

Länkkärin pienpanimossa hiivoille soitetaan klassista musiikkia

 

Asiakkaat pääsevät panimotoiminnalle harvinaiseen tapaan seuraamaan keskellä kauppaa tuotteiden valmistumista lasiseinien läpi sekä antamaan palautetta kasvokkain.

 

Erikoisin spesialiteetti on kuitenkin se, että oluiden valmistuksessa käytettäville hiivoille soitetaan jatkuvasti musiikkia, tyylilajiltaan yleensä klassista. Tuhkanen sanoo pilke silmäkulmassa, että hiivat oletettavasti kasvavat tyytyväisempinä, kun ämyreistä soi Bachin ja muiden klassisen musiikin virtuoosien sulosäveliä.

 

”Kuulin eräältä isolla panimolla työskentelevältä vanhemmalta panimomestarilta, että aina kun heillä otetaan uusi hiiva käyttöön, panimon työntekijät laulavat sille. Päätimme sitten jalostaa ideaa hieman. Hyvin on toiminut, kun käymisessä ei ole ollut ongelmia”, Tuhkanen naurahtaa.

 

Food Factory Breweryn oluet pannaan maailman vanhimman panimolaitevalmistajan, Kaspar Schultzin laitteistoilla, jotka ovat maailman mittapuulla todella arvostettuja.

 

”Tämän kokoisella panimolla todella harvoin on näin laadukkaita järjestelmiä. Hellävarainen käsittely on se, mikä erottaa nämä muista”, Saksassa panimomestariksi kouluttautunut kolmannen polven panimoyrittäjä kertoo.

 

Katso panimomestari Eemeli Tuhkasen sekä Food Factory Breweryn esittely! (Youtube)

https://www.youtube.com/watch?v=K5H3Jtythy0

Sulje artikkeli ja tutustu Food Factoryyn!

Lue myös

Länkkäri ja Pidä Saaristo Siistinä ry yhteistyöhön

Länkkäri ja Pidä Saaristo Siistinä ry yhteistyöhön

 

Ensimmäisenä askeleena kumppanuudessa nähdään Trunsö-oluen lanseeraus.

Nyt tehdään toiveista totta

Nyt tehdään toiveista totta


Tuotteiden toivominen on nyt helpompaa kuin koskaan - katso Länkkärin suosituimmat tuotetoiveet ja lähetä oma toiveesi!