Mitä herkkuja suomalaiset kiikuttavat äitienpäiväsänkyyn?

 

Me K-Citymarket Länsikeskuksessa päätimme tutkia viime vuoden myyntitilastojemme perusteella, mitä Turun seudulla syödään äitienpäivänä yllätysaamiaisella, brunssilla tai juhlapöydässä.

 

Herkuttelu näkyy leipäosastolla

Kahta suomalainen ei vaihda. Ja toinen on juhlapöydän voileipäkakku. Ei siis ole ihme, että leipien ja leivonnaisten osastolla äitienpäivän myydyimpien tuotteiden kärkeen kiilasivat Greendelin 750-grammaiset voileipäkakut. Suosituin maku oli kinkku ja savulohi oli perässä toisena.

 

Kakut hallitsivat muutoinkin äitienpäiväviikon myyntitilastoja leipien ja leivonnaisten osastolla. Paikallisen kakkuosaamisen yksi timantti, MBakery, oli selkeästi Länkkärin asiakkaiden mieleen. Viidelle hengelle mitoitettu mansikka-brownie-kakku oli MBakeryn valmiskakuista suosituin, lime-valkosuklaan ja tyrni-juustokakun seuratessa perässä.

 

Voileipäkakut tai tavalliset kakut eivät välttämättä ole niitä, millä yllätetään äiti ensimmäisenä aamulla. Siihen kategoriaan puolestaan kuuluvat totta kai croissantit! Ei siis ole ihme, että aikaisempaan viikkoon nähden Danerollesin valmiit croissant-taikinat ponkaisivat 112 prosentin myynnilliseen kasvuun.

 

Maito-osastolla kuohuu

Jotkut ostivat kakut valmiina, jotkut jauhopeukalot taas pyöräyttivät kakkunsa itse. Tämä on pääteltävissä leipomistarpeiden myynnin kasvusta maito-osastolla.

 

Tästä hyvänä esimerkkinä Valion 3,3 desilitran kuohukerma, joka kipusi maito-osaston listalla peräti sijalle kuusi. Pirkan viiden desilitran kuohukerman myynti aikaisempaan viikkoon nähden puolestaan vaahtosi 117 prosentin kasvuun.

 

Kakkujen lisäksi äitienpäivänä nautiskellaan totta kai myös monista piiraista ja muista leivonnaisista. Ei siis ole ihme, että hiivat, kermat, kananmunat, maitorahkat ja kermaviilit olivat Länkkärissä asioineiden poikkeuksellisessa suosiossa äitienpäiväviikolla.

 

Tie äidin sydämeen käy mustikoiden kautta

Hedelmä- ja vihannesosastolla kärkisijoja pitivät odotetusti salaatti-, aamiais- ja leivänpäällistarpeiden perustuotteet, kuten suomalaiset kurkut ja tomaatit sekä Chiquita-banaanit. Mutta yhdenmukaisuutta muiden osastojen tapaan äitienpäiväherkutteluun oli havaittavissa.

 

Mitäpä olisikaan äitienpäiväkakku ilman mansikoita? Tai juhlien klassikkoherkku, mustikkapiiras, ilman mustikoita? Pirkka Parhaiden Calinda-mansikoita myytiin peräti 246 prosenttia enemmän kuin aikaisemmalla viikolla. Vieläkin suuremman suosion keräsivät Pirkka pensasmustikat, jotka olivat myydyimpiä marjoja sekä koko hedelmä- ja vihannesosaston 8. myydyimpiä tuotteita.

 

Marjat viittaavat kenties enemmän aamiaisen tarpeisiin, mutta kuuluuhan äitienpäivään monesti myös juhlallinen brunssi! Hedelmistä erityisesti avokadot ja ananakset kuuluivat monien brunssipöytien valintoihin.

 

Eväät mestarilliseen äitienpäivään Länkkäristä!

Paras juhla-ateria äidille on tietenkin päivänsankarin omista suosikeista rakennettu. Meiltä Länkkärin laajasta valikoimasta löydät klassikot ja erikoistuotteet kaikenkokoiseen juhlaan. Katso äitienpäivän ajankohtaiset tuotteet täältä!

 

Ja jos tiedät, että itsellä kerma helposti vatkaantuu voiksi tai taikinan vaivaaminen on pakkopullaa, voit turvautua kaupan sisältä löytyvän kahvilamme antimiin. Coffee Corner hurmaa nautiskelijan kuin nautiskelijan esimerkiksi aidoilla belgialaisilla vohveleilla, täytetyillä leivillä ja uunituoreilla pullilla, jotka nappaat helposti mukaan.

Lue myös

Ravintola, jonka sisällä on ruokakauppa – ja nyt myös uusi menu!

Ravintola, jonka sisällä on ruokakauppa – ja nyt myös uusi menu!

Uudistimme Restaurant 3 -ravintolamme à la carte -menun säästäen asiakkaidemme suosikit sekä tuomalla uusia ainutlaatuisuuksia mukaan.

Länkkäri ja Pidä Saaristo Siistinä ry yhteistyöhön

Länkkäri ja Pidä Saaristo Siistinä ry yhteistyöhön

 

Ensimmäisenä askeleena kumppanuudessa nähdään Trunsö-oluen lanseeraus.