Mestareiden tehdas

K-Citymarket Länsikeskuksen uusi Food Factory tarjoilee asiakkailleen uusia innovatiivisia ruoka- ja ravintolakonsepteja. Ravintolamme tarjoavat laajan valikoiman trendikkäitä makuja maailmalta sekä laatukasta kotiruokaa, jotka asiakkaamme voivat joko ottaa mukaan, syödä paikan päällä tai tilata kotiinsa. Olemme alueemme suurin ja monipuolisin ravintola. Parhaitakin parempi.

Food Factoryssa panostetaan henkilökunnan ruokaosaamiseen ja kouluttautumiseen. Jokaisella osastollemme on nimetty oma mestarinsa, joka vastaa ruokatuotteiden laatusta ja kehittämisestä. He ottavat vastaan myös asiakkaidemme uusia ideoita - nappaa siis mestareitamme hihasta ja kerro heille toiveesi. Mestarit tunnistat farkkuessuista.

Jukka Arvela

Liha- ja kalamestari

Liha- ja kalamestari Jukka Arvela tuo Food Factoryyn mukanaan uutta ravintolapuolen osaamista. Hänellä on kahdenkymmenen vuoden kokemus ravintolakeittiöistä. Chef´s Choice -palvelutiskin valikoiman lisäksi hän vastaa myös siitä, että asiakas saa aina parasta palvelua.

– Haluan asiakkaiden saavan meiltä aina vinkit erilaisiin valmistustapoihin ja reseptiikkaan, jotta valmistus kotona onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. On tärkeää, että jaamme myös suositukset hyvistä makuyhdistelmistä.

Arvelan sydäntä lähellä ovat erityisesti kotimaiset kalat ja äyriäiset. Tuoreiden ja savustettujen kalojen lisäksi Food Factoryssä tullaan panostamaan pannu- ja uunivalmiisiin tuotteisiin. Niissä mausteet ja yrtit ovat valmiina, mutta paistaminen tai kypsentäminen tapahtuu kotona.

Kuvituskuva
Ikoni

Katja Kiviaho

Ruokamestari

Food Factoryn keskus on Kitchen. Täydellisesti uusittu ja ravintolalaittein varusteltu pääkeittiö tuottaa joka päivä niin laadukasta kotiruokaa kuin trendikkäitä herkkuja maailmaltakin. Keittiötä johtaa ruokamestari Katja Kiviaho. Hän opiskelee työnsä ohella tradenomiksi, joten liiketoiminnan kehittämiseen pääsee paneutumaan sekä käytännön että opintojen kautta.

– Food Factory yhdistää mielenkiintoisella tavalla kaupassakäynnin ja ruokakulttuurin ravintolamaailmaan. On hieno mahdollisuus olla tässä mukana.

Kitchenissä valmistetaan joka päivä kotiruokaa, salaatteja, patonkeja, täytettyjä leipiä, jälkiruokia ja mukaan otettavia take away -annoksia, esimerkiksi smoothieita ja tuorepuuroja. Yksi erikoisuus on Berkel-viipalointikone, jolla asiakkaille leikataan arvokinkkuja ja salameja tilauksesta.

Kuvituskuva
Ikoni

Matias Peippo

Keittiömestari

Food Factoryn Restaurant 3:n keittiömestarilla Matias Peipolla on takanaan 15 vuoden kokemus ravintolakeittiöistä. Hän on uransa aikana ehtinyt työskennellä useissa ravintoloissa niin Helsingissä kuin Turussakin.

– Länkkärin Food Factory on ruokakaupan alalla edelläkävijä. Grocerant, eli ruokakaupan ja ravintolan yhdistelmä, on vielä Suomessa harvinaista. On hienoa päästä mukaan luomaan jotakin uutta ja uniikkia kauppamme asiakkaille.

Peippo on suunnitellut ravintolaan niin burgereita, tuunattuja ranskalaisia, aasialaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia buneja kuin napolilaiseen tyyliin tehtäviä pizzojakin. Hänen käsialaansa ovat myös leipäbaarin herkulliset täytetyt leivät ja kotiruokalounas, joka tarjoillaan asiakkaille lautasannoksina.

Kuvituskuva
Ikoni

Lauri Tonteri

Sushimestari

Sushissa tärkeintä on hyvä riisi ja sen oikeaoppinen valmistus. Jos se on pielessä, ei sushia voi pelastaa. Tämän tietää Lauri Tonteri, Food Factoryn sushimestari. Ennen nykyistä pestiään Tonteri työskenteli useamman vuoden à la carte -sushiravintolassa, joten hän todella tietää mistä puhuu.

– Meidän asiakkaamme kaipaavat sushilta suomalaiseen suuhun sopivia makuja, kuten tilliä ja lohta. Niitä löytyy aina valikoimastamme, kymmenen vuoden työkokemuksen ravintoloissa omaava Tonteri kertoo.

Hän lupaa kehittää Food Factorylle myös erikoisuuksia. Yksi niistä on aivan uudenlainen lohimaki. Uutuuksia ovat myös japanilaistyyliset à la carte -annokset, jotka tulevat myös Food Factoryn ravintolan valikoimaan.

Kuvituskuva
Ikoni

Liisa Hasu

Kahvilamestari

Liisa Hasun unelma on aina ollut oma kahvila. Hän on työskennellyt K-Citymarket Länsikeskuksessa jo 20 vuoden ajan. Ennen taloon tuloaan Hasu toimi ravintola- ja cateringaloilla. Nyt hän vastaa kaupan uuden kahvilan Coffee Cornerin toiminnasta ja kehittämisestä.

– Enpä olisi arvannut, että toiveeni toteutuu jonain päivänä oman talon sisällä. Odotan innolla, että pääsen luomaan kaupan sisälle uudenlaista kahvilakulttuuria, pienellä luksuksella varustettuna. Meillä asiakkaat pääsevät nauttimaan esimerkiksi viinejä kauppareissun lomassa.

Kahvilassa Hasu tarjoilee asiakkailleen erikoiskahveja, herkullisia leivonnaisia, suolaisia leipiä ja kaupan oman keittiön Kitchenin valmistamia herkkuja. Coffee Cornerin erikoisuus ovat belgialaiset vohvelit, joita tarjoillaan niin suolaisilla kuin makeillakin täytteillä.

Kuvituskuva
Ikoni

Hanni Kaartoaho

Jäätelömestari

Food Factoryssa valmistetaan paikan päällä myös gelatoa, italialaista artesaanijäätelöä. Sen valmistuksesta vastaa jäätelömestari Hanni Kaartoaho. Hän siirtyi käsintehtyjen jäätelöiden pariin Länsikeskuksen Citymarketin kotikeittiöstä.

– Olen jäätelöiden suhteen todella kaikkiruokainen. Maistelen vapaa-ajallani uusia makuja ja ideoin uutuuksia Food Factoryn valikoimaan. Kinuski-karpalo on tällä hetkellä suosikkini, Kaartoaho kertoo.

Omien suosikkiensa lisäksi Kaartoaho lupaa tarjota Food Factoryssa myös asiakkaiden toivemakuja. Hänelle voi jättää toiveita henkilökohtaisesti kaupalla tai vaikka sosiaalisen median kanavien kautta. Food Facoryn gelatoja voi ostaa mukaan pakastealtaasta, valita kahvilasta take away -rasiaan tai herkutella paikan päällä.

Kuvituskuva
Ikoni

Eemeli Tuhkanen

Panimomestari

Eemeli Tuhkanen on kolmannen polven panimoyrittäjä. Hän vastaa Food Factoryn omasta panimosta. Tuhkanen on yksi harvoista pienpanijoita, joka on kouluttautunut panimomestariksi. Koulutuksensa hän on saanut oluen kotimaassa Saksassa.

– Vastaan Food Factoryn omien oluiden suunnittelemisesta, kehittämisestä ja valmistuksesta. Haluan luoda asiakkaille kiinnostavia, innovatiivisia ja yllättäviäkin makuja. Suunnitelmissa on myös sesonkioluiden tuominen valikoimaan.

Tuhkasella on käsissään jokaisen pienpanijan unelma: upouusi Kaspar Schultz -keittämö, joka riittää noin 20–30 000 litran vuosivolyymiin. Myös tölkitys tulee tapahtumaan kaupan tiloissa.

Kuvituskuva
Ikoni

Janita Lehto

Leipurimestari

Food Factoryn Bakeryssä valmistetaan joka päivä tuoretta leipää, leivonnaisia ja kakkuja yhteistyössä Fazerin kanssa. Arteaanileipomon leipurimestarina toimii Janita Lehto, jolla on kokemusta leipomo- ja konditoriatyöskentelystä yli 10 vuoden ajalta. Hän vastaa Länkkärin myymäläleipomon toiminnasta ja tuotteiden valmistuksesta. Janita toteuttaa asiakkaiden toiveita leipomossaan aina mahdollisuuksien mukaan.

– Hauskinta työssäni on se, että mikään päivä ei ole samanlainen ja näen oman kädenjälkeni heti. Ihaninta on tulla aamuvarhain töihin, kun kauppa on vielä ihan hiljainen ja nähdä asiakkaiden virtaavan sisään aamun tuntien aikana.

Kuvituskuva
Ikoni

Marko Ojala

Kotijuustomestari

Länsikeskuksen Citymarketissa on tehty itse kotijuustoja jo yli 20 vuoden ajan – tietääksemme ainoana ruokakauppana koko Suomessa. Sen valmistamisesta vastaa kotijuustomestari Marko Ojala. Kotijuuston tekeminen on hänen mukaansa konstailematonta, mutta melko raskasta puuhaa. Omat niksit ovat hioutuneet vuosikymmenten saatossa.

– Juustoon ei tarvita kuin maitoa, juoksutinta ja suolaa. Valmistus vaatii kuitenkin oikeat lämpötilat ja paljon käsityötä, Juustomestari kertoo.

Kerran viikossa Ojala valmistaa kolmensadan litran maitoerän. Joulun alla tahti kiihtyy. Juuston tekeminen on Ojalan mielestä parasta työtä. Mitä enemmän juustoa saa tehdä, sen upeampaa!

Kuvituskuva
Ikoni

Susanna Luoto

Juustomestari

Food Factoryn juustotiskin valikoimasta vastaa juustomestari Susanna Luoto. Hänen veljensä Rami Luoto tuo maahan juustoja Espanjasta, jotka pääsevät Länsikeskuksen asiakkaiden saataville. Niiden lisäksi valikoimassa on laatujuustoja muualta Euroopasta. Juustotiskiltä löytyy useita vaihtoehtoja appenzelleristä vuohen gruyèreen ja valikoima uudistuu jatkuvasti.

– Pidän huolta, että Food Factoryn juustotiski on aina kunnossa ja vastaan myös sen somistamisesta. Otan mielelläni vastaan myös asiakkaiden toiveita ja pyrimme toteuttamaan ne parhaamme mukaan. Meiltä löytyy juustoja, joita ei saa muualta Turusta.

Luodon omia lempijuustoja ovat espanjalaiset manchegot. Hän nauttii vahvat lampaanmaitojuustot viikunahillon tai kvittenitahnan kera. Food Factoryn juustotiskiltä löytyy juustojen lisäksi myös niiden kanssa sopivia lisukkeita, esimerkiksi hilloja, viikunarullia, taateleita, tortas-leipäsiä ja espanjalaista siideriä.

Kuvituskuva
Ikoni